• Wpisów: 618
  • Średnio co: 4 dni
  • Ostatni wpis: 7 dni temu, 14:44
  • Licznik odwiedzin: 85 727 / 2905 dni
 
kataszek
 
Podaję jeszcze raz proporcje
2,5 kg ogórków/ kabaczków
4 łyżki soli
2 główki czosnku
2 łyżeczki papryki ostrej
2 łyżeczki papryki słodkiej
Zalewa (robi sie bez wody)
1,5 szklanki octu (ostatnio robiłam na jabłkowym i tez wyszły)
350 g cukru
8 łyżek oleju
Warzywa kroimy w słupki, solimy i ostawiamy na 6 godzin. Następnie wodę odcedzamy i wylewamy. Dodajemy paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Zagotowujemy zalewę i albo zakręcamy na gorąco albo można zapasteryzować.
Ogórek gigant i hybryda po 1,5 tygodnia. Pietruszka do rosołu, robię w nd bo w tym tygodniu miałam 4 dwunastki w pracy
image.jpg

Nie możesz dodać komentarza.